You, the petitioner
Camiel eurlings 3x4

Camiel Eurlings moet opstappen bij het IOC

31 signatures

Camiel Eurlings heeft zijn ex-vriendin mishandeld. Na aangifte is Eurlings vervolgd door het OM en er is een schikking getroffen. Dat Eurlings een zeer hoge bestuurlijke positie bekleedt en ons land vertegenwoordigt in het IOC is hierdoor onaanvaardbaar geworden.

Petition

We

Alle Nederlanders die vinden dat Eurlings moet opstappen als lid van het IOC

 

observe

  • Camiel Eurlings bekleedt een zeer hoge internationale bestuurlijke sportfunctie bij het IOC.

  • Eurlings heeft zelf op geen enkele persoonlijke wijze enige affiniteit met topsport en hij bekent zelf zijn handen niet te hebben afgehouden van zijn toenmalige vriendin. Huiselijk geweld dus.

  • Voor iemand die ons gehele land vertegenwoordigd in het IOC is het volstrekt onacceptabel dat hij door dit gedrag langer deze internationale functie vervult.

  • Camiel Eurlings kan alleen zelf besluiten om op te stappen.

  • Ondertekenaars van deze petitie laten zien dat veel Nederlands zich kapot schamen dat hij ons land vertegenwoordigt op het allerhoogste bestuurlijke sportniveau

 

and request

Eurlings de eer aan zichzelf te houden en dus zal aftreden voor de Olympische winterspelen van 2018.

The answer

Camiel Eurlings treedt terug als IOC-lid

"André Bolhuis, voorzitter van NOC*NSF: ,,Ik vind het erg jammer voor Camiel Eurlings. Ik heb begrip voor zijn besluit gezien de opinie in Nederland over zijn IOC-lidmaatschap. Wij betreuren zijn vertrek. De samenwerking was altijd goed.'' NOC*NSF heeft veel respect voor deze stap van Camiel Eurlings en kan zich die goed voorstellen gezien de ophef die was ontstaan."

Bron: https://pers.nocnsf.nl/persverklaring-nocnsf-inzake-terugtreden-camiel-eurlings-als-ioc-lid/

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
sportfederatie 
Petition desk:
Closing date:
2018-03-30 
Status:
Answered 
Website:

History

Signatures

Updates

Camiel Eurlings treedt terug als IOC-lid

*"André Bolhuis, voorzitter van NOC*NSF: ,,Ik vind het erg jammer voor Camiel Eurlings. Ik heb begrip voor zijn besluit gezien de opinie in Nederland over zijn IOC-lidmaatschap.

+Read more...

Wij betreuren zijn vertrek. De samenwerking was altijd goed.'' NOC*NSF heeft veel respect voor deze stap van Camiel Eurlings en kan zich die goed voorstellen gezien de ophef die was ontstaan."*

Bron: https://pers.nocnsf.nl/persverklaring-nocnsf-inzake-terugtreden-camiel-eurlings-als-ioc-lid/

2018-01-05

NRC: Voorzitter atletencommissie: ‘Excuses Eurlings welkom, maar het is zo niet klaar’

Chiel Warners, voorzitter van de atletencommissie van sportkoepel NOC*NSF, ziet de excuses van IOC-lid Camiel Eurlings voor het ‘handgemeen’ met diens ex-vriendin in 2015 als „het begin van een wiedergutmachung”. Maar de zaak is nog niet afgedaan, zegt hij.

„Zijn excuses zijn (...) lees verder.

2018-01-02